+

... Sticla termopan - Ce trebuie sa sti despre ...

Sticla termopan - Ce trebuie sa sti despre  Acest articol o sa incercam sa-l compunem cu cat mai putine detalii tehnice, greu de inteles de catre persoanele ce nu sunt in domeniu si cu cat mai multe exemplificari practice despre un subiect destul de putin tratat si anume sticla termopan.
    Majoritatea dintre cei ce cauta sa-si monteze ferestre termopan se orienteaza folosind marca profilului termopan. Se cauta marci nemtesti, de renume, dar problema e, se intereseaza cineva de marca sau modelul sticlei?? Si cat de importanta este sticla termopan! Trebuie sa fim constienti ca aproape 80% din suprafata totala a unei ferestre termopan este sticla! In aceasta situatie cum putem sa neglijam asa ceva? In urmare, este necesar sa sintetizam cele mai importante tipuri de sticla ce se folosesc in industria termopanelor, pentru constructiile civile:

Sticla termopan CLARA sau FLOAT : este un geam termopan fara nici-un fel de proprietate asupra izolarii termice.  Este recomandat ca aceasta sticla sa se foloseasca doar la interior, folosita la exterior sticla termopan clara atrage condensul si nu izoleaza termic eficient.

Sticla termopan LOW-E: este un  geam termopan ce are un  tratament similar cu lentilele heliomate ale ochelarilor, dar in locul innegririi la lumina, acest tip de geam termopan se incalzeste eliminand condensul de pe interiorul geamului si creste eficienta termica a ferestrei. Minusul acestui model de sticla termopan este acela ca vara este foarte calda, chiar fierbinte...

Sticla termopan 4 Anotimpuri este o sticla cu proprietati similare unei sticle Low-E singura diferenta fiind ca, pe timpul verii, sticla FourSeasons nu se incalzeste asa de tare ca sticla Low-E.

Cel mai bun izolator (ieftin) este aerul, asa am invatat cu totii la orele de fizica din liceu, dar, defapt, argonul izoleaza de 5 ori mai bine ca aerul. Introducand astfel intre foile de feam termopan in loc de aer, argon, sticla termopan va izola mult mai bine decat cu aer. Astfel, combinand proprietatile Argonului cu un pachet termopan FourSeasons (patru anotimpuri) creem un geam cu un coeficient de transfer termic atat de bun incat prin fereastra termopan echipata cu o asemenea sticla nu va patrunde nici frigul iernii nici caldura verii.

Acestea fiind rezumate despre calitatile principalelor modele de sticle termopan, va uram spor la cumparat ferestre eficiente din punct de vedere termic!

Calea 13 Septembrie 65-69, Bucuresti, Romania
Email: office@reparatii-termopane.net
Telefon: