+

... Modificarea termopanelor de aluminiu ...

Modificarea termopanelor de aluminiu Inainte sa dezbatem subiectulmodificarilor ce pot fi aduse termopanelor din aluminiu, trebuie sa istorisim despre ce este termopanul din aluminiu, cum a aparut si cum ... dispare.
      Tamplaria din aluminiu, a aparut la noi in tara imediat dupa caderea comunismului. Avand nevoie de utilaje minime, o masina de debitat si o stanta pentru gaurirea colturilor, termopanul de aluminiu a fost preferat de majoritatea "producatorilor de garaj". Asa a luat amploare fenomenul termopanelor, febra prin care toti cautau sa-si puna termopan, si mai ales din aluminiu, ca "e mai rezistent". Rezistenta sporita a aluminiului este un mit inventat de producatori ca niciun client sa nu le ceara PVC, produs ce nu puteau sa-l ofere neavand utilajele corespunzatoare pentru productie.  Orice termopan din PVC are la interior insertie metalica din otel zincat, ceea ce-l face mult mai rezistent decat orice profil de aluminiu, Alt atu al PVC-ului  este lipirea prin sudare a colturilor ramelor, spre deosebire de Aluminiu la care colturile sunt prinse cu un coltar cu surub, prindere ce poate fi afectata in timp de oxidare.
      Alt mare minus al tamplariei din aluminiu este lipsa standardizarii canalelor de feronerie si a metodelor de executie a fixarii pieselor si balamalelor de inchidere. Astfel, tamplaria din aluminiu, poate fi foarte greu reparata sau chiar imposibil de reparat datorita disparitiei pieselor ce necesita inlocuite pentru exact modelul ce este defect si imposibilitatea inlocuirii cu alt model de piesa datorita incompatibilitatii datorate lipsei standardizarii.
      In ultima perioada, alt fenomen ia amploare, si anume retragerea de pe piata a importatorilor, distribuitorilor si producatorilor de piese, profile si accesorii pentru tamplaria din aluminiu, datorita renuntarii la acest sistem invechit si de slab randament. Acest lucru face ca eventualele probleme aparute la termopanele din aluminiu destinate utilizatorilor casnici sa nu mai poata fi remediate prin reparatie.

  Cum pot fi modificate termopanele din aluminiu


    Modificarile ce pot fi aduse termopanelor din  aluminiu sunt mult mai putine decat tamplariilor din PVC. In lista ce urmeaza o sa exemplificam procedurile ce pot fi executate pe acest tip de tamplarie:
  1. modificarea din deschidere simpla in deschidere oscilobatanta, poate fi facuta doar pe anumite sisteme de tamplarie din aluminiu, informatii suplimentare putand fi gasite in pagina feronerie oscilobatanta aluminiu
  2. modificarea ferestrelor pentru a putea fi inchise cu cheie, detalii putand obtine accesand pagina maner termopan aluminiu cu cheie
  3. montarea de plase insecte pe balamale detalii putand obtine accesand pagina plase insecte
    In speranta aca acest articol a ajutat in lamurirea problemelor ce apar atunci cand dorim sa aducem modificari la termopane din aluminiu, echipa UltraPVC Romania va asteapta intrebarile si va sta la dispozitie pentru orice informatii suplimentare de care aveti nevoie.

Calea 13 Septembrie 65-69, Bucuresti, Romania
Email: office@reparatii-termopane.net
Telefon: