+

... Cum sa-ti reglezi singur fereastra termopan ...

Cum sa-ti reglezi singur fereastra termopan Pentru inceput, trebuie sa precizam faptul ca acest articol se refera strict pentru termopanele din PVC iar procedurile si manevrele de reglaj prezentate nu se aplica si la tamplaria din Aluminiu.

       Termopanele au ajuns sa fie in fiecare casa. Extrem de raspandite, orice persoana a ajuns sa fie proprietara a macar o fereastra termopan. Numarul mare de ferestre termopan face ca si marcile si tipurile feroneriilor termopan sa fie in cantitati mari. Partea buna este ca, majoritatea feroneriilor au puncte si metode de reglaj comune cea ce face ca procesul de reglare a termopanelor sa fie unul nu foarte greu de realizat.

Tipuri de reglaje la ferestrele termopan

        Pentru a putea remedia un defect al unei ferestre termopan trebuie sa recunoastem si metoda de reglare ce merge aplicata ferestrei in cauza pentru remedierea problemei. Metodele de reglaj sunt variate dar pot fi descrise succint in lista de mai jos:
  • reglarea ferestrelor termopan pe inaltime
  • reglarea ferestrelor termopan pe latime
  • reglarea presiunii pe garnitura de etansare
  • reglarea in vinclu a ferestrei
  • calarea sticlei
      Aceste metode de reglare cuprind si rezolva  majoritatea problemelor aparute la sistemele de feronerie termopan ce cauzeaza dereglarea si functionarea neconforma a ansamblelor de tamplarie.

Reglaje uzuale ale ferestrelor termopan

  1. Reglarea ferestrelor care freaca in partea de jos (ferestre care s-au lasat) se efectueaza strangand cu o cheie hexagonala de 4 mm surubul superior al balamalei inferioare. Fereastra termopan se mai poate ridica si strangandu-se surubul de pe planul orizontal al balamalei de sus.
  2. Reglarea ferestrelor care ating sau lovesc in partea de sus se face prin strangerea surubului orizontal de la balamaua de sus pana la remedierea problemei. 
  3. Reglarea presiunii pe garnitura pentru o mai buna etanseizare se face prin strangerea cu 1/4 tura a bumbilor de inchidere ce au corespondenti pe toc pana ce lipsa de etanseizare dispare.
  4. Reglarea feroneriilor ce au inceput sa functioneze greoi se realizeaza prin ungerea cu un spray de gresare a tuturor pieselor ce sunt in miscare atunci cand se actioneaza manerul. Ungerea ajuta degriparea si deblocarea pieselor ce produc manevrarea greoaie a feroneriei termopan.     

Aplicatie online tutorial de reglaje termopane

        De curand a fost lansata pe site-ul www.reparatii-termopane.net o aplicatie online ce ajuta persoanele ce doresc sa-si regleze singure termopanele. Aplicatia este interactiva si de un real ajutor pentru orice posesor de ferestre termopan. Link-ul pentru aplicatia de reglaj termopane il gasiti aici. Alte articole referitoare la cum sa-ti reglezi singur o fereastra termopan sunt de gasit aici. 

        In speranta ca acest articol  este de ajutor, echipa Ultra PVC Romania va ureaza spor la reglajul ferestrelor!

Calea 13 Septembrie 65-69, Bucuresti, Romania
Email: office@reparatii-termopane.net
Telefon: