+

... Reabilitarea termica a blocurilor in Bucuresti ...

Reabilitarea termica a blocurilor in Bucuresti In articolul de astazi vom trata un subiect  care pe cat de amplu ar trebui sa fie discutat, pe atat de mediocru se face in realitate: reabilitarea termica a blocurilor din Bucuresti - termopane. Aici vom darama mituri despre acest subiect si vom expune cele mai arzatoare probleme ce apar atunci cand se executa lucrarile de reabilitare termica.

Cat de bune sunt termopanele puse la reabilitare?

       In  primul rand, ca sa intelegem mecanismul lucrarilor de reabilitare, trebuie sa expunem urmatoarele: firma X castiga contractul de reabilitare pentru termopane cu pretul de 100 euro / metru. Firma X contracteaza o firma Y (ruda cu firma X) care ajunge sa  puna termopan cu 70 euro / metru. Firma Y apoi, contracteaza firma Z care nu e ruda cu nimeni, si  ii contracteaza lucrarea la 40 euro / metru de termopan. Astfel ca, firma X si Y condusa de nepotei si alte rude ale personalului decizional din administratie, castiga impreuna mai mult de jumatate din valoare lucrarii doar prin activitatea de broker iar firma Z trebuie sa munceasca si culmea, sa mai aiba si profit. Cum face acest profit? Simplu, taie din accesoriile ferestrelor ce trebuiesc montate si angajeaza personal necalificat pentru productie si montaj, fiind mult mai ieftin. Astfel ca, ferestrele, desi purtand nume de marca recunoscuta, vin fara armaturi metalice, cu sticla chinezeasca, garnituri de etansare slabe si feronerii incomplete. Asa ajunge ca, reabilitatea termica cu termopane noi sa ajunga in cativa ani sa fie mai ineficienta decat fostele ferestre de lemn.

Cat de practice sunt ferestrele termopan puse la reabilitare?

      Trebuie sa stiti ca reabilitarea se face dupa un proiect, toate ferestrele blocului aranjate pe coloane de la parter si pana la ultimul etaj sunt identic configurate si desigur configuratia cea mai ieftina posibila.  Panouri fixe multe ale caror geamuri nu pot fi sterse si curatate decat  eventual de alpinisti, ferestre ce se deschid in mobila sau deschideri pe sens invers fata de cum are fiecare aranjat prin locuinta. Este clar ca,  masurarea nivelului de practicitate a ferestrelor termopan montate de reabilitare nici macar nu poate fi realizat.

    In concluzie, daca  aveti posibilitatea de a va inlocui ferestrele termopan atunci cand blocul dvs se afla in reabilitare, nu o faceti. Orice fereastra, chiar si mai veche de 15 ani este mai buna si mai performanta decat cele folosite de firmele ce reabiliteaza blocuri prin Bucuresti.

Calea 13 Septembrie 65-69, Bucuresti, Romania
Email: office@reparatii-termopane.net
Telefon: